Ant iešmo keptos putpelės medžiotojiškai - Putpelių narvai | Klatki dla przepiórek | Клетки для перепелов | Puuri vutt | Būrus paipalu | Quails cages | Quail Zellen

+37068646300
Direkt zum Seiteninhalt

Pagrindinis puslapis:

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių


Ant iešmo keptos putpelės medžiotojiškai
 
Sudedamosios dalys
 
2 porcijoms: 4 putpelių skerdiena, 200 g lašinių (arba rūkytos kiaulienos šoninės), 8 vynuogių lapai, 1 gabalėlis sviesto, 1/2 stiklinės buljono, 4 baltos duonos riekelės, druska, pipirai, 2 valgomieji šaukštai riebalų.
 
Gaminimas
 
Šio patiekalo paruošimui būtinas 1 medinis iešmas iš buko medienos: iešmo ilgis turi būti lygus skardos, kurioje bus kepamos putpelės, ilgiui.
Paruoštas putpeles iš vidaus ir iš išorės ištepti aliejumi su druska ir juodaisiais pipirais, įvynioti į lašinių griežinėlius ir 2 vynuogių lapus, apvynioti siūlais ir užmauti ant iešmo. Po to  pritvirtinti iešmą ant skardos krašto, lengvai apšlakstyti riebalais ir kepti smarkiai įkaitintoje orkaitėje, dažnai pavartant (pasukant iešmą), apšlakstant riebalais ir buljonu.
Duonos riekeles šiek tiek suvilgyti buljone ir apkepti smarkiai įkaitintuose riebaluose.
Iškepusias putpeles numauti nuo iešmo, nuimti siūlus ir lapus, ir padėti ant apkeptų  канапе.
Prieš patiekiant aplaistyti kepimo metu atsiradusiomis sultimis.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Atgal | Atgal į pagrindinį puslapį