Moliūge keptos putpelės - Putpelių narvai | Klatki dla przepiórek | Клетки для перепелов | Puuri vutt | Būrus paipalu | Quails cages | Quail Zellen

+37068646300
Direkt zum Seiteninhalt

Pagrindinis puslapis:

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių

Moliūge keptos putpelės
 
Sudedamosios dalys
 
1 moliūgui  (2-3 kg svorio): 4 putpelės, 1 stiklinė ryžių, 2 stiklinės supjaustytų vaisių, 2-3 svogūno galvutės, 2-3 valgomieji šaukštai sviesto.
 
Gaminimas
 
Prinokusį moliūgą nuplauti, nupjauti viršūnę. Su šaukštu pašalinti sėklas ir truputį minkštimo.
Paruoštas putpeles perpjauti per pusę, pasūdyti ir apkepti įkaitintuose riebaluose 1-2 minutes, kol susidarys plutelė. Apvirti ryžius (nuplautus ryžius nuleisti į pasūdytą verdantį vandenį 9-10 minučių, po to išpilti į kiaurasamtį).
Svogūną iki rausvumo pakepinti svieste. Paruošti šviežius arba džiovintus vaisius. Galima naudoti nuvalytus ir smulkiomis skiltelėmis supjaustytus šviežius obuolius, nuvalytą ir smulkiais kubeliais supjaustytą aivą, džiovintus vaisius, kuragą ir razinas. Džiovintus vaisius kruopščiai nuplauti ir pamerkti šiltame vandenyje.
Į paruoštą moliūgą iš pradžių sudėti su pakeptu svogūnu sumaišytus ryžius, po to apkeptus mėsos gabalėlius, viršuje sudėti supjaustytus vaisius. Uždengti moliūgą nupjauta viršūne ir pritvirtinti ją aštriomis balanėlėmis.
Iš išorės moliūgą aptepti riebalais ir kepti rusiškoje krosnyje arba orkaitėje 2-3 valandas, po moliūgu padėjus medinius pagaliukus. Iškeptą moliūgą padėti ant dubens, nuimti viršūnę ir supjaustyti iš viršaus į apačią riekėmis. Kiekvienai porcijai padėti riekę kepto moliūgo, puselę  putpelės ir ryžius su vaisiais.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Atgal | Atgal į pagrindinį puslapį