Moliūge keptos putpelės - Putpelių narvai | Klatki dla przepiórek | Клетки для перепелов | Puuri vutt | Būrus paipalu | Quails cages | Quail Zellen

+37068646300
Direkt zum Seiteninhalt

Pagrindinis puslapis:

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių

Moliūge keptos putpelės
 
Prinokusį moliūgą nuplauti ir nupjauti jo viršūnę. Nupjautos dalies neišmesti. Šaukštu pašalinti iš moliūgo sėklas ir dalį minkštimo taip, kad tilptų įdaras. Paruoštas putpeles perpjauti per pusę, pasūdyti ir apkepti įkaitintame svieste, kol susidarys plutelė (2-3 min.). Svieste pakepti  susmulkintus svogūnus iki aukso spalvos. Vaisiai šiam patiekalui gali būti patys įvairiausi, švieži ir džiovinti. Šviežius vaisius supjaustyti griežinėliais; džiovintus, gerai nuplovus, išmirkyti vandenyje, kol išbrinks.
 
Į paruoštą moliūgą iš pradžių sudėti su pakeptu svogūnu sumaišytus virtus ryžius, po to apkepti mėsos gabalėlius, viršuje sudėti vaisius, įdėti gabalėlį sviesto. Moliūgą uždengti nupjautu viršumi, pritvirtinti jį pleišto formos pagaliukais. Moliūgą patepti sviestu ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas - 2-3 val. Iškeptą moliūgą padėti į dubenį, papuošti žalumynais, alyvuogėmis.
Pjaustyti moliūgą geriausia tiesiog ant pietų stalo riekėmis iš viršaus į apačią. Prie kiekvienos porcijos padėti riekę moliūgo, pusę putpelės, ryžius su vaisiais.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Atgal | Atgal į pagrindinį puslapį