Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės grietinėje su sūrio ritinėliais
Jums reikės:
-20 vnt. putpelių,
-200 g sviesto kepimui,
-3 valgomųjų šaukštų miltų,
-500 g grietinės;
-250 g sūrio,
-100 g manų kruopų,
-4 kiaušinių.
Nuvalytas, išdarinėtas ir gerai nuplautas putpeles pasūdyti, apkepti keptuvėje aliejuje, kad gerai paraustų iš visų pusių. Sudėti į puodelį, įpilti buljono ir ant nedidelės ugnies troškinti, kol bus paruošta.
Į keptuvę, kur kepė putpelės, suberti miltus, pasūdyti, gerai išmaišyti su likusiais po kepimo riebalais, įpilti 2 stiklines buljono, mišinį pakaitinti, kol sutirštės, išmaišyti su grietine, pasūdyti pagal skonį ir užpilti šiuo padažu troškintas putpeles. Kol bus patiekta laikyti garuose, neleidžiant užvirti.
Garnyrui patiekti sūrio ritinėlius.
Ritinėlių gaminimas: ištrinti kiaušinių trynius, sumaišyti su tarkuotu sūriu ir manų kruopomis, pasūdyti, palikti pastovėti 2-3 valandas. Po to išmaišyti su plaktais baltymais ir padėti ant šlapios servetėlės, suteikus masei volelio formą. Tvirtai susukti į servetėlę, surišti jos galus ir, siūlu sutvirtinus kraštą, vyniotinį įdėti į pasūdytą verdantį vandenį. Kai vyniotinis iškils, jį atsargiai išimti, išvynioti servetėlę. Vyniotinį supjaustyti apvaliais gabalėliais, išdėlioti aplink patiekalą su putpelėmis ir aplieti padažu.