Putpelės kepsninėje su kumpio odele - Putpelių narvai | Klatki dla przepiórek | Клетки для перепелов | Puuri vutt | Būrus paipalu | Quails cages | Quail Zellen

+37068646300
Direkt zum Seiteninhalt

Pagrindinis puslapis:

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių

Putpelės kepsninėje su kumpio odele
 
Sudedamosios dalys (4 asmenims):
 
- 4 putpelės,
- 4 gabalėliai kumpio odelių,
- 75 g sviesto,
- 2 svogūno galvutės,
- 50 g lydytų kiaulės taukų,
- 1/2 kavos šaukštelio smulkiojo cukraus,
- 2 baziliko šakelės,
- 2 šakelės petražolių lapelių,
- 6 valgomieji šaukštai pomidorų padažo,
- druska, juodieji maltieji pipirai.
 
Gaminimas
 
Svogūną nuvalyti ir smulkiai supjaustyti; nedideliais gabalėliais supjaustyti kiaulės lašinius. Gilioje keptuvėje įkaitinti 50 g sviesto, sudėti svogūną ir kiaulės lašinius, 5 minutes apkepti, po to įdėti pomidorų padažo; išmaišyti, atskiesti 1-2 valgomaisiais šaukštais karšto vandens, pasūdyti, papipirinti, įdėti smulkaus cukraus, palikti ant labai silpnos ugnies 30 min., retkarčiais pamaišant. Nuplauti ir apdžiovinti baziliką ir petražolės lapelius, viską smulkiai supjaustyti.
Putpeles nupešti, apsvilinti ir išdarinėti, perpjauti į 2 puseles, bet ne iki galo. Ant labai mažos ugnies ištirpinti likusį sviestą. 15 min. prieš užbaigiant gaminti padažą, sudėti smulkiai supjaustytus žalumynus. Putpeles išmušti, palaistyti ištirpintu sviestu, pasūdyti ir papipirinti.
Kumpio odeles išlyginti, įvynioti į jas putpeles, įdėti į kepsninę 15-20 min. Padažą nuimti nuo ugnies ir palaikyti karštą vandens vonelėje. Kai putpelės bus iškeptos, nuimti nuo jų kumpio odeles, sudėti į dubenį, apipilti paruoštu padažu.
Patiekti su raudonuoju spirituotu vynu, Saint Emilion arba Arbois.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Atgal | Atgal į pagrindinį puslapį