Putpelės su čiobreliais
Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės su čiobreliais
Sudedamosios dalys (4 asmenims):
- 8 nupeštos ir išdarinėtos putpelės,
- 4 česnako skiltelės,
- 4 vnt. Šaloto svogūno,
- keletas petražolės šakelių,
- keletas šakelių čiobrelio ir dašio,
- 1 arbatinis puodelis maltų džiūvėsių,
- 2 kiaušinių tryniai,
- 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
- druska, juodi maltieji pipirai.
Gaminimas
Nuvalyti Šaloto svogūnus ir česnaką, smulkiai supjaustyti. Petražolių šakeles nuplauti ir smulkiai supjaustyti, susmulkinti čiobrelius ir dašį. Į dubenėlį sudėti maltus džiūvėsius, Šaloto svogūnus, česnaką, čiobrelius, dašį, druską, juoduosius maltus pipirus, sudėti kiaušinių trynius ir viską kruopščiai išmaišyti.
Paruošti šašlykinę („mangalą“) arba kepsninę.
Gautu mišiniu įdaryti kiekvieną putpelę, aplieti nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ir padėti į kepsninę kepti minimalioje temperatūoje 30 min. Į pašildytą dubenį sudėti iškeptas putpeles, kaip garnyrą galima patiekti šiaudeliais supjaustytus obuolius, čipsus arba keptas bulves.
Patiekti su bourgueil arba chiroubles.