Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Putpelės su trešnėmis
Jums reikės:
- 4 vnt putpelių.
- 2 valgomųjų šaukštų sausų svogūnų laiškų,
- 400 g trešnių,
- 100 ml vyšnių likerio,
- 4 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
- druskos.
Trešnes nuplauti ir išimti kauliukus. Paruošti putpeles - nuvalyti ir apsvilinti, nuplauti ir pasūdyti mėsą iš vidaus. Sudėti į puodą su alyvų aliejumi ir svogūnų laiškais. Uždėjus ant ugnies kepti, kol mėsa paraus iš visų pusių. Palaistyti vyšnių likeriu ir padidinti liepsną, kad išgaruotų likeris. Pasūdyti, įpilti apie 200 ml šilto vandens. Užvirus sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir virti 20-25 min.
Putpeles retkarčiais apversti, kad mėsa troškintųsi iš visų pusių. Sudėti trešnes ir troškinti ant silpnos ugnies, nuėmus dangtį, kol padažas bus paruoštas. Jis turėtų būti tirštokas. Kad padažas nebūtų per rūgštus, kartu trešnėmis įdėti 1 arbat. šaukštelį cukraus.
Patiekti su karštomis troškintomis trešnėmis.