Troškintos putpelės - PutpeliuUkis/LT

Putpeliu ukis

+37068646300

www.putpeliuukis.lt
Go to content

Troškintos putpelės

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Troškintos putpelės
 
Sudedamosios dalys
 
8 putpelėms (po 100 g): 750 ml vištienos buljono, 8 griežinėliai bekono (100 g), 4 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus, 60 g baltųjų Kišmiš vynuogių, 3 nedidelės svogūnų galvutės, 4 vnt. gvazdikėlių, 100 ml saldaus baltojo vyno (desertinio), 1 česnako skiltelė, 200 g ilgųjų ryžių, šafrano miltelių, 1/2 arbat. šaukštelio baltųjų pipirų, 1 arbat. šaukštelis druskos.
 
Gaminimas
 
Putpeles nuplauti, nusausinti, pasūdyti,  papipirinti, apvynioti bekono griežinėliais ir surišti virtuviniu siūlu. 2 valgomuosius šaukštus sviesto įkaitinti gilioje keptuvėje, 10 minučių joje kepti putpeles, išimti ir padėti šiltai.
Kišmiš  vynuoges nuplauti ir išdžiovinti. Svogūnus nuvalyti, supjaustyti kubeliais, 2/3 svogūnų apkepti likusiame svieste. Sudėti Kišmiš vynuoges, gvazdikėlius, baltąjį vyną ir tokį pat kiekį vandens, užvirti ir pagal skonį įdėti druskos. Padažą 20 minučių pavirti ant silpnos ugnies, po to nukošti.
Putpeles 20 minučių patroškinti padaže. Česnaką nuvalyti, sukapoti ir apkepti likusiame svieste su svogūno likučiais. Pridėti ryžių, vištienos buljono ir šafrano ir virti 20 minučių.
 
Libano patiekalas, patyrusiems namų kulinarams.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Back to content