Troškintos putpelės - Putpelių narvai | Klatki dla przepiórek | Клетки для перепелов | Puuri vutt | Būrus paipalu | Quails cages | Quail Zellen

+37068646300
Direkt zum Seiteninhalt

Pagrindinis puslapis:

Naudingos... > Patiekalai > Putpelių
Troškintos putpelės
 
Sudedamosios dalys
 
8 putpelėms (po 100 g): 750 ml vištienos buljono, 8 griežinėliai bekono (100 g), 4 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus, 60 g baltųjų Kišmiš vynuogių, 3 nedidelės svogūnų galvutės, 4 vnt. gvazdikėlių, 100 ml saldaus baltojo vyno (desertinio), 1 česnako skiltelė, 200 g ilgųjų ryžių, šafrano miltelių, 1/2 arbat. šaukštelio baltųjų pipirų, 1 arbat. šaukštelis druskos.
 
Gaminimas
 
Putpeles nuplauti, nusausinti, pasūdyti,  papipirinti, apvynioti bekono griežinėliais ir surišti virtuviniu siūlu. 2 valgomuosius šaukštus sviesto įkaitinti gilioje keptuvėje, 10 minučių joje kepti putpeles, išimti ir padėti šiltai.
Kišmiš  vynuoges nuplauti ir išdžiovinti. Svogūnus nuvalyti, supjaustyti kubeliais, 2/3 svogūnų apkepti likusiame svieste. Sudėti Kišmiš vynuoges, gvazdikėlius, baltąjį vyną ir tokį pat kiekį vandens, užvirti ir pagal skonį įdėti druskos. Padažą 20 minučių pavirti ant silpnos ugnies, po to nukošti.
Putpeles 20 minučių patroškinti padaže. Česnaką nuvalyti, sukapoti ir apkepti likusiame svieste su svogūno likučiais. Pridėti ryžių, vištienos buljono ir šafrano ir virti 20 minučių.
 
Libano patiekalas, patyrusiems namų kulinarams.
Lithuania Parapijonishkes Piliakalnio str.1 LT 13241
Atgal | Atgal į pagrindinį puslapį